Actueel

Downloads

U bent hier: cultuur | tentoonstelling 'tijd-loos heden'

Tentoonstelling 'Tijd-loos Heden'

In de schoot van het Woon- en Zorgcentrum Mariawende te Beernem, onder de stimulerende kracht van Ann Vandaele die er psychosociaal begeleider en referentiepersoon dementie is, ontstond deze tentoonstelling.

De tentoonstelling heeft de ambitie om dementie uit de taboesfeer te halen en meer bespreekbaar te maken. Zij wil een ode zijn aan de mensen in een dementieproces en diegenen aan wiens zorgen zij zijn toevertrouwd. Hierbij willen we ook allen die in de nabijheid van een persoon met dementie vertoeven een hart onder de riem steken. Het is een warme uitnodiging aan een breed publiek, om even rond te dwalen in een 'tijd-loos heden', de dagelijkse realiteit van 'het... niet meer weten'.

Organisaties die de tentoonstelling zelf in huis willen halen, kunnen contact opnemen met de kunstenares (gelieve ons te contacteren). Elke nieuwe Brugse locatie kan in de rubriek 'actueel' worden aangekondigd. Ook de mogelijkheid originelen of kopieën van bepaalde werken aan te kopen, kan met de kunstenares besproken worden.

  • Van 31 mei tot 30 juli 2010 was de tentoonstelling te bezichtigen in het Fotonhuis en trok er in de periode ongeveer 400 bezoekers. De uitnodiging ervan vindt u hier.
    Een selectie uit de reacties van bezoekers en van de leden van de ontmoetingsgroep van Foton vindt u hier.
  • Van 6 tot 12 december was de tentoonstelling te bezichtigen in het HBOV, Sint-Michiels, in het kader van de themaweek ‘Samen voor een dementievriendelijke gezondheidszorg’. De uitnodiging ervan vindt u hier.